Aleksandar Nedeljković u napadu (©CEV)
Aleksandar Nedeljković u napadu (©CEV)

Fridrihshafen bez iznenađenja, Peruđa i Jastrežebski prvi do učinka 3-0

Vreme čitanja: 2min | uto. 29.11.22. | 22:14

Uloge favorita su opravdane u trećem kolu CEV Lige šampiona za odbojkaše

Prva dva tima koja mogu da se pohvale sa skorom 3-0 u CEV Ligi šampiona su Peruđa i Jastrežebski. Italijanski klub je večeras opravdao ulogu favorita protiv Durena posle samo tri odigrana seta, a Poljaci su morali nešto više da se namuče kako bi bacili na kolena Fridrihshafen - 3:1.

Duel u Nemačkoj je bio veoma zanimljiv i lako je trijumf mogao da ode na stranu domaćih. I jedni i drugi su dočekali treće kolo sa savršenim učinkom 2-0 posle pobeda protiv Vojvodine i Monpeljea.

Izabrane vesti

Fridrihshafen je sjajno odigrao prvi deo meča, a značajni doprinos za dobru igru davali su i srpski reprezentativci Aleksandar Nedeljković i Nikola Peković. Dobili su prvi set rezultatom 25:18, a u drugom su vodili 23:21. Međutim, nisu udvostručili vođstvo, nego je Jastrežebski uspeo da se izvuče i dođe do izjednačenja u setovima. Koliko je bilo neizvesno i kakva se borba vodila u završnici drugog čina pokazuje i rezultat - 33:31 za Poljake.

Posle toga čini se da je sve bilo na strani igrača Jastrežebskog. Rival je psihički pao, a favorit je to iskoristio za klasično čišćenje u trećem setu - 25:14. U četvrtom su domaći ponovo davali znake života, ali tad je poljski sastav bio u naletu koji nije mogao da se zaustavi...

Francuz Stefan Bojer je bio najzaslužniji za treći trijumf u Ligi šampiona - zabeležio je čak 29 poena. Tomaš Fornal ga je pratio sa 14, dok je Trevor Kleveno stao na 12.

U poraženom sastavu najviše poena je skupio Superlak - 16. Naš reprezentativac Aleksandar Nedeljković je bio jedan od najzapaženijih sa 13 poena.

Sutra je na programu drugi meč u grupi A, sastaju se od 18 časova u Novom Sadu ekipe Vojvodine i Monpeljea. S obzirom na dosadašnji skor 0-2, neko će doći do prve pobede na evrosceni ove sezone.

Jastrežebski je prvi na tabeli sa 3-0, Fridrihshafen drugi sa skorom 2-1.

CEV LIGA ŠAMPIONA ZA ODBOJKAŠE

Grupa A

Fridrihshafen - Jastrežebski 1:3

Sreda

18.00: Vojvodina - Monpelje

Grupa B

Sreda

18.00: Aluron Varta - Berlin

19.00: Hebar - Halkbank

Grupa C

Benfika - Tur U TOKU

Sreda

20.30: Knak Roselar - Lube

Grupa D

Trentino - Zaksa U TOKU

Sreda

18.00: Karlovarsko - Menen

Grupa E

Duren - Peruđa 0:3

Sreda

18.00: ACH Volej Ljubljana - Ankara



tagovi

CEV Liga šampionaAleksandar NedeljkovićOK Fridrihshafen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara